2013-05-29 08:30 | av Hugh Wilson

Hur mycket sex ska en man ha?

Varje natt? En gång i månaden? Experterna och vetenskapen säger sitt


Par som hånglar på ett golv. (© Foto: Getty Images)

Vissa män nöjda med hur mycket sex de har och andra tycker att de borde få mycket mer. En del män tycker att deras partners kräver för mycket sex och i hemlighet önskar att de skulle ta upp stickning eller något annat.

På det hela, tror nog de flesta män att de skulle kunna hantera lite mer sex än de får, men varje man, och varje relation är unik. Vetenskapen har något att säga om det också. Enligt den senaste forskningen, är de flesta av oss glada om vi tror att vi har mer sex än grannarna, oavsett hur mycket sex vi faktiskt har.

Enligt den nya studien, kan vetskapen att du har mer sex än dina grannar göra dig lycklig. Professor Tim Wadsworth, docent i sociologi vid University of Colorado, analyserade data från över 15 000 personer och fann att de svarande som hade sex minst två till tre gånger i månaden var 33 procent mer benägna att rapportera en högre nivå av lycka än de som inte hade haft sex under de senaste 12 månaderna.

Professor Wadsworth fann också att ju mer sex människor hade, desto gladare tenderade de att vara, även om faktorer som inkomst, civilstånd, hälsa och ålder beaktats. Men desto mer överraskande var att människor som hade rimliga mängder av sex rapporterade lägre nivåer av lycka om de trodde att de har mindre sex än sina jämnåriga vänner. Omvänt, rapporterade människor som trodde att de hade mer sex än sina jämnåriga vänner högre nivåer av lycka, även om de själva inte hade så mycket sex.
– Att ha mer sex gör oss lyckliga, men att tro att vi har mer sex än andra människor gör oss ännu gladare, säger professor Wadsworth.

En gång i veckan

Men hur vet man hur ofta andra har sex? Genom sociala nätverk, förklarar professor Wadsworth, både on-och offline. Sedan finns det täta medieomröstningar och skvaller på krogen. På detta bygger vi upp en uppfattning om hur mycket sex någon i vår egen situation kan förväntas ha. Om vi slår genomsnittet, är vi lyckliga.

Men hur mycket sex ska en man ha? Experter säger: varje relation är annorlunda och mängden sex du behöver är mängden som gör båda parter nöjda.

Sex och relationsexperten Dr Gail Saltz, har sagt detta om mängden sex:
– Om era sexuella behov är olika, är ert mål att mötas i mitten, ha sex lite mer än en partner skulle föredra men förmodligen lite mindre än vad den andre önskar.

Med andra ord, bör båda parter kompromissa för att komma till en nivå av sexuell mängd som passar deras förhållande. Sex-rådgivaren Ian Kerner är ännu mer specifik.
– Även om det finns fler svar på frågan om hur ofta par ska ha sex, råder jag par att försöka göra det minst en gång en vecka, säger han.

Att ha sex minst en gång i veckan gör att sex blir en vana, något som du passar in i ditt schema oavsett hur upptagen eller stressad du är. Men kom ihåg, förklarar Kerner "minst" en gång i veckan. Ju mer sex du har desto bättre med andra ord.

Läs också på MSN Lifestyle:
Recept på klassiska drinkar
Rakat eller orakat så vill vi ha det
En perfekt man: Hur rätt är du?


 

Satt på bussen fick 361 000

annons

annons

Skrolla uppSkrolla ner

Mer från Style

Tyck till

Sju frukter om dagen, rekommenderar brittiska forskare. Hur många äter du?

Tack för att du är en av de första som röstar. Resultaten kommer snart visas. Markera för att se resultat

 1.  
  61 %
  1-2
  985 Röster
 2.  
  20 %
  3-4
  318 Röster
 3.  
  5 %
  5 eller fler
  88 Röster
 4.  
  14 %
  Vägra äta frukt!
  222 Röster

Totalt antal svar: 1 613
Ej vetenskapligt giltigt. Resultaten uppdateras en gång i minuten.

annons

Mer från Hemma

Mer från Träning & Hälsa

Följ MSN på Facebook

Mer från Online